vineri, 9 noiembrie 2012

Renașterea morală


Măsuri ca acelea menționate în postările anterioare sunt, în ordine logică, doar pașii pregătitori pentru ceea ce este cel mai important lucru, renașterea noastră morală, fără de care solidaritatea ca națiune, speranța pentru o viață decentă sunt lipsite de substanță. Prin lege, prin management, poți asigura formal progresul unei societăți, dar destinul ei nu există lipsit de moralitate. Vom conta cu adevărat nu numai pentru noi înșine, nu doar în interior, ci și în lumea largă, doar atunci când ne vom regăsi forța spirituală, respectul reciproc și ierarhia corectă a valorilor.
Pentru a face aceasta, este o chestiune de salubritate ca aceia care au adus România în starea prezentă să primească sancțiunea comunității. Nu este vorba de vreo răzbunare sau de vreun exces, ci doar de aplicarea domniei legii, așa cum este ea definită, ca lege egală pentru toți, în sfârșit și conducătorilor, nu doar celor conduși.
Dacă acest lucru se va realiza, înseamnă că deja societatea se însănătoșește, este un semn că ne-am regăsit forța de spera și de a construi împreună pentru fiecare dintre noi o viață mai bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu