vineri, 9 noiembrie 2012

Sănătate și învățământ


Hristos spune că nu omul este făcut pentru Lege, ci Legea pentru om; după ce comuniștii au luat în derâdere propriul slogan al omului pus în centrul eforturilor de construire a comunismului, am avut parte de guvernanți care se miră că murim tocmai când credeau că ne-au învățat să răbdăm.
Ne-am săturat să tot răbdăm, ca bunurile să se împartă strâmb, iar hoția să ne lipsească de educație și sănătate. Ce s-a întâmplat în ultimii ani a fost de-a dreptul monstruos, iar ce se face în ultimele luni este insuficient. Mai presus de toate, deși există prevederi legale ca învățământului să i se acorde 6% din PIB anual, acestea nu sunt respectate chiar de către politicieni.
Propun ca cel puțin 6% din PIB să fie acordat pentru sănătate și tot atât pentru învățământ chiar prin Constituție și să se adopte o lege care să sancționeze în mod penal autoritățile care nu respectă această prevedere constituțională. Poate că vor rămâne mai puțini bani pentru Bechtel, pentru Chevron, pentru hoții și prietenii de partid, dar cu siguranță românii vor fi mai sănătoși și mai instruiți. Vorba unui personaj celebru, "bani sunt, este chestie de priorități". Mie unul mi-a ajuns de când tot suntem ultimii pe listă.
Să încercăm să fim primii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu